Hagyni

Tele vannak a szülők aggodalommal. Stresszelnek, ha a gyerek néhány tizedet rontott tavalyhoz képest, izgulnak, hogy fogja a kisfiuk kiolvasni a nyárra feladott kötelező olvasmányokat, mi lesz, ha a gyerek az idén nem kap jutalomkönyvet, mert nem lett kitűnő, a középiskolások szülei pedig nyári nyelvórákat terveznek a gyereknek, hogy szeptemberre meglegyen a nyelvvizsga. Hegyi Erika írása.

A gyermekpszichológus pedig csak csóválja a fejét. Miért kellene aggódni néhány tized miatt, hiszen kutatások bizonyítják, hogy az ember későbbi életét nem az határozza meg, hogy milyen jegyeket szerzett az iskolában. Miért kellene a nyári szünetben kötelezően olvasni, írni, számolni vagy zongorázni. A gyerekek ilyenkor foglalkozhassanak azzal, ami igazán érdekli őket. Ha az olvasás, akkor természetesen az, ha a zongorázás, akkor az. De ha a horgászás érdekli, vagy a foci, akkor segítsük abban, hogy ezt tehesse. És bár bizonyára fontos a nyelvvizsga is, de nyáron ne a nyelvtani tesztekkel hadakozzon a diák, inkább nézzen idegen nyelvű filmeket vagy játékos formában sajátítsa el az ismereteket, sorolja a szakember. De a gyereknek leginkább arra lenne szüksége nyáron, hogy kint legyen a szabadban, másszon fára, járjon sárban, pocsolyában, és végre hagyják neki, hogy gyerek legyen.

– Hegyi Erika –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s