Hagymalekvár, a nagy kedvenc

Hagymalekvár, a nagy kedvenc
Borsod-Abaúj-Zemplén – Befőzéses receptversenyünk rendhagyó volt: ez alkalommal nem szakértő zsűri választotta ki a beérkezett pályaművek közül a legjobbakat, hanem a szerkesztőségünk tagjaiból álló zsűri.

(Kicsit bonyolult lett volna profi szakácsokkal elkészíttetni a lekvárokat, befőtteket, savanyúságokat, így a már kész kóstolókból válogattunk a magazinba.) Nem volt könnyű, nagyon sok finomság érkezett, kinek ez, kinek az ízlett jobban. A chilis hagymalekvár azonban mindenkit rabul ejtett. Egyszerűen imádtuk.

– ÉM –


A nyertes recept

Chilis hagymalekvár

Hozzávalók:

1 kg tisztított lila hagyma
1 dl olaj
2 evőkanál virágméz

őrölt bors
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál tökmagolaj (ha van)
ízlés szerint chilipaprika vagy Erős Pista

Elkészítés:

Az olajat és a mézet lábasba tesszük, ha felforrósodott, a vékony csíkokra vágott lila hagymát takarékon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a chilit, ízlés szerint borsot és sót, a balzsamecetet és a tökmagolajat. 10-15 percig sütjük, majd üvegbe rakjuk. Száraz, hűvös helyen tároljuk.




0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdet�s