Hadfi visszavágott

Belgrád – Ahogyan az elődöntőben, úgy a fináléban is ipponnal nyert Hadfi Dániel a belgrádi kontinensviadal 100kg-os kategóriájában, húsvét vasárnap.

A háromnapos torna zárónapján Hadfi azt az orosz Ruszlan Gaszimovot győzte le, akitől egy éve, a finnországi Eb-n, szintén a döntőben még kikapott.

A belgrádi Eb-n helyezetlenül zárt magyarok:
Bor Barna (+100 kg), Németh Tamás (90), Nagysólymosi Sándor (81), Braun Ákos (73), illetve Halász Tímea (78), Szabó Brigitta (63), Boczkó Bernadett (57), Perge Ilona (52), Csernoviczki Éva (48).
Hadfi Dániel a döntőig négy ellenfelén lépett túl. Egy bolgár, és egy görög ellenfél után az első igazi megmérettetésnek a német Dimitri Peters bizonyult, akit csak a ráadásban sikerült legyűrnie a magyar versenyzőnek.

Az elődöntőben a holland Elco van der Geestet győzte le Hadfi. A 2002-ben Európa-bajnoki címig menetelő németalföldi dzsúdóst az idén egy alkalommal, egy párizsi tornán már megverte Hadfi Dániel, és a papírformát ezúttal igazolta a magyar versenyző.

A döntőben az előzetesen is legnehezebb ellenfélnek tartott, Eb-címvédőt verte meg a belgrádi Eb egyetlen magyar érmét szállító Hadfi Dániel.

A magyar küldöttség egyébként a vártnál sokkal gyengébben szerepelt. A 60 kilogrammos magyar induló Burján László a hetedik helyen végzett, Ungvári Miklós, 66 kg-ban az ötödik helyet szerezte meg. Rajta kívül még egyetlen magyar, a női 70 kilogrammos mezőnyben indult Mészáros Anett ért el helyezést, ő a hetedik lett.

 További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek