Helyi közélet

2008.09.24. 17:40

Már épül Miskolc uszodája

<p>Miskolc - Már épül a miskolci sportuszoda az egyetem területén. A munkákkal télen sem állnak le.&#160;<DIA alt="Már épül Miskolc uszodája 2008.09.25." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/M_r__p_l_Miskolc_uszod_ja_2008_09_25_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Már épül Miskolc uszodája 2008.09.25." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Megkezdődött a Miskolc Városi Sportuszoda építése, a Miskolci Egyetem területén. A hét elejétől már munkagépek dolgoznak az egykori futballpályán, ahol a munkagödör kiemelését végzik a szakemberek. Erről Papp Csilla, a Hajdúép Kft. cégvezetője tájékoztatta lapunkat. Ezek a munkák körülbelül másfél hétig tartanak, akkor érik el ugyanis azt a szintet, amely után következhet az alapozás. A munkások télen sem pihennek, az ütemterv szerint tél közepéig tart a szerkezetépítés – tette hozzá. Amint az épület tető alá kerül, megkezdik a vakolást és a többi szakipari munkát.
Hamarosan látványosabb munka kezdődik a területen, hiszen két toronydaru érkezik – mondta a cégvezető. Hozzátette: ennek a két darunak a hatósugara beéri az egész területet, így próbálják gyorsítani az építési munkálatokat, és az anyagmozgatást. A cégvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a munkálatok eddig a tervek szerint haladnak.

Költségek

Arról, hogy lerakták a Miskolc Városi Sportuszoda alapkövét, júliusban adtunk hírt. A létesítmény terveit a debreceni Keletterv Kft. készítette. Az uszoda 2,2 milliárd forintból valósul meg, ebből 1,5 milliárdot az állam, 710 millió forintot az önkormányzat támogat. Az előzetes tervek szerint az uszodát 2009. második félévében adják át a közönségnek.

Kapcsolódó cikkek:

  • Letették a miskolci uszoda alapkövét
  • Miskolci uszoda: ötféle lehet
  • Uszoda Miskolcon: milyen lesz?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában