Ha túl sok a főtt tészta, le is fagyaszthatjuk

Három hónapnál tovább ne tároljuk!
Három hónapnál tovább ne tároljuk!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mi a teendő, ha nem jól mértük fel a mennyiséget és túl sok főtt tésztánk maradt? Például lefagyaszthatjuk!

A fagyasztáshoz arra van szükség, hogy al dentére főzzük – a kifejezés tükörfordításban azt jelenti: fogra való, azaz rágni kell (al dentére csak a jó minőségű fajtákat lehet főzni). Ha azt akarjuk, hogy ne ragadjon össze, érdemes egy kis olívaolajat csöpögtetni a vízbe, de azután is a tésztához keverhetjük, miután kihűlt. Ha rögtön a főzés után akarjuk lefagyasztani, várjuk meg, míg teljesen kihűl. Utána tegyük jól záródó fagyasztózsákba vagy edénybe. Ha újra ki akarjuk olvasztani, tegyük a fagyasztóból a hűtőbe, majd forrásban lévő vízben melegítsük újra. Három hónapnál tovább semmiképpen se tároljuk!

KM