Helyi közélet

2013.08.29. 16:14

Hetven német vendég érkezik

Tokaj - Nyugdíjba vonult Oestrich Winkel, Tokaj testvérvárosának polgármestere.

Tokaj - Nyugdíjba vonult Oestrich Winkel, Tokaj testvérvárosának polgármestere.Nagyszabású ünnepi közgyűlés előtt vonult nyugdíjba Paul Weinmann polgármester, aki 18 évig látta el Oestrich Winkel város vezetését. Helyette a hivatali esküt a választásokon győztes Michael Heil polgármester tette le. Erre az alkalomra meghívást kapott a lakosokon kívül, Hessen Szövetségi Állam környezetvédelmi minisztere, egyik államtitkára, a hesseni falvak, városok képviselője és Májer János, Tokaj polgármestere, egyedüli külföldiként. Megtisztelték még Paul Wienmannt a környező települések polgármesterei. Az ünnepi közgyűlés a szokásos mederben haladt, majd Paul Weinmann búcsúztatása következett. Felsorolták a polgármester 18 év alatt elért eredményeit, az ezen időszak alatti beruházásokat Oestrich Winkelben. Ezután Michael Heilt szólították a Brentano Ház színpadára, hogy letegye hivatali esküjét.

Fát ültetnek

Ezt követően a hozzászólók - élén a miniszterasszonnyal - valamennyien Paul Weinmann hivatali munkássága alatt elért sikereit méltatták. A polgármesterek közül először Májer János fejezte ki háláját a meghívásért és jelentősnek nevezte Weinmann úr munkáját, mivel sokat fejlődött az infrastruktúra és az idegenforgalom. Bízik benne, hogy utódja is folytatja ezt az utat, hiszen Tokaj számára mindig példa volt Oestrich Winkel. Pár perces szünet következett, mialatt a tokaji polgármester gratulált Paul Weinmannak, nyugdíjba vonulása alkalmából, aki elmondta: a nyugdíjas évek helyett az ügyvédi munkát választotta. Michael Heil kijelentette, hogy olyan fontosnak tartja a tokaji baráti kapcsolatot, mint elődje, hiszen ez a leggyümölcsözőbb testvérvárosi kötelékük, ezért nagy hangsúlyt fektet az ápolására. Értesült a viharkárról, a főtéren egy fát ültet el majd a tokaji városvezetéssel. Hasonló a szándéka az Oestrich Winkel-Tokaj Baráti Társaságnak is. A két fát szeptember 21.-én ültetik el, amikor a 25 éves testvérvárosi kapcsolatot ünneplik. Ekkor 70 német vendég érkezik Tokajba, köztük az összes eddigi polgármester,akik a negyedszázad alatt Oestrich Winkelt irányították.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában