„Ha rosszul döntünk, elrontjuk a jövőnket is”

Kovács Zoltán volt a fórum vendége
Kovács Zoltán volt a fórum vendége - © Fotó: Ádám János
Sajóbábony – Kovács Zoltán: „Nyolc esztendő eredményeinek megóvása is a választás tétje…”

„Nagyon nagy tétje van szűk három hét múlva az országgyűlési választásoknak, mert eldől, hogy migránsokat befogadó országgá válunk, vagy építhetjük tovább a nemzeti alapokon nyugvó országot” – hangzott el azon a sajóbábonyi fórumon, amelyen Kovács Zoltán kormányszóvivő és Hubay György, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2. számú választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje vett részt.

forum-02-aj

Egyre többen ismerik fel

Kovács Zoltán elmondta, hogy naponta kapja az információkat arról, hogy a felépített határzár ellenére is mennyien próbálkoznak bejutni az ország területére dél felől. Mint mondta, a kerítés megépülése óta is mintegy 44 ezerre tehető a számuk.

forum-14-aj

A kormányszóvivő felidézte 2015-öt, amikor vidékjáró útja során naponta szembesült az országunkba akkor érkező több százeres migráns­áradattal.

„Ha nincs észnél a kormány, és a nemzetközi nyomásnak engedve nem építi meg a kerítést, mára elárasztották volna az országot a migránsok, és valóban veszélyben lennének azok az eredmények, amelyet a kormány és az ország népe az elmúlt nyolc esztendőben elért a gazdaság és a társadalom építése terén.” – hangsúlyozta. Hozzátette: a kontinens országai közül egyre többen döbbennek rá, hogy a multikulturalizmusnak nincs talaja ezen a vidéken, és ma már valóban az európai kultúra értékeinek megóvása a tét.

forum-18-aj

A rend városi felelőse

Hubay György országgyűlési képviselőjelölt bemutatkozásában felidézte, hogy lényegében 1994 óta van jelen a helyi és országos politikában. Hosszabb németországi munkavállalás után Csurka István kérésére a MIÉP aktivistája volt, és tagja lett a párt színeiben a miskolci önkormányzatnak a sportbizottság elnökeként. Kihagyás után a Fidesz színeiben tért vissza és lett a párt egyéni képviselője. Jelenleg az önálló rendészeti bizottság elnöke és a város időseivel törődő Salkaházi Sára Program vezetője.

SZB