Ha róka a „garázda”: akkor is rendőrség

Akt.:
Illusztráció - Ha róka a „garázda”: akkor is rendőrség | Fotó: hatharom.hu
Illusztráció - Ha róka a „garázda”: akkor is rendőrség | Fotó: hatharom.hu
Miskolc – Egyik olvasónk jelezte: róka garázdálkodik Diósgyőrben. Olvasónk attól tart, hogy az állat akár veszett is lehet, ám nem tudja, kinek kell jelentenie, ha lakott területre vadállatok tévednek, illetve hogy szabad-e csapdát állítani, mérgezni?

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy ilyen esetekben is a legközelebbi rendőri szervnél célszerű megtenni a bejelentést, majd a rendőrök intézkednek, hogy az információ megfelelő kezekbe – állatvédők, vadásztársaság, nemzeti park – kerüljön, de semmi esetre se kezdjünk partizánakciókba, ne helyezzünk el mérgezett eleséget, mert attól védett vagy háziállatok esetleg emberek is megbetegedhetnek, és csapdát, hurkot se szereljünk fel, mert azzal az állat – esetleg más állatok – felesleges szenvedését, halálát okozhatjuk.

A leggyorsabb megoldás, ha olvasónk személyesen tesz bejelentést a diósgyőri rendőrőrsön, de e-mailban is jelezheti a problémát a miskolcrk@borsod.police.hu címre írt levélben.

ÉM-SZP