Ha nem kapnak érdemi választ, hétfőn demonstrálnak a bölcsődebezárás miatt a szülők Siófokon

Bezárják a siófoki bölcsődét április végéig, mivel a jövő héten megkezdik a bővítését. A szülők petíciót juttattak el az önkormányzathoz. Követelik, hogy hívjon össze ülést a közgyűlés, biztosítsanak átmeneti elhelyezést az intézménynek, addig pedig függesszék fel a bölcsőde-bezárást. Ha hétfőn nem kapnak érdemi választ a petíciójukra, a tervezett szülői értekezlet helyett demonstrálnak.

Nem tartanak rendkívüli ülést. A 93-ból 58 gyerek elhelyezéséről gondoskodnak januárig, mert a két és fél éves gyerekeket felveszik óvodába. November végéig 33 gyerek, december végéig újabb 13, januárban 12 kerülhet elhelyezésre. A bölcsődei gondozók az óvodába dolgoznak tovább, így ők foglalkoznak majd ezekkel a picikkel – mondta a Független Hírügynökségnek Démuth Pál alpolgármester. Hozzátette: a bölcsőde átépítésének határideje április 31-e. A kivitelezőnek napi 500 ezer forint kötbért kellene fizetnie az önkormányzatnak, ha csúszna az átadás, így a nem függeszthetik fel az intézmény bezárását. A szülőket azért tájékoztatták késve, mert a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás mostanra zárult le.

Még mindig marad 35 gyerek, akinek a sorsa nem oldódik meg. Törvény van arra, hogy 10 ezer feletti településen köteles az önkormányzat bölcsődét biztosítani. A csütörtökön átadott petíciójukra hétfőn szülői értekezleten várják a választ. Amennyiben nem kapnak érdemi választ, demonstrálnak – tudtuk meg az egyik szülőtől.

Egy bölcsődéje van Siófoknak. Az intézmény korszerűsítik, és helyhiány miatt bővítik. A beruházás összértéke 250 millió forint, ehhez 70 milliós támogatást kapott a város.