Friss hírek

2009.09.22. 08:34

GAZDASÁGI VÁLSÁG: A Wienerberger három magyarországi gyárát zárja be

<p>Az osztrák építõanyag-gyártó óriáscég, a Wienerberger hétfõn bejelentette, hogy bezárja három magyarországi gyárát, további háromban pedig leállítja a termelést. A cég a lépést az egyre csökkenõ piaci kereslettel indokolta. A Wienerbergernek Magyarországon összesen 12 üzeme és 560 dolgozója van. A bezárások miatt 230-an kerülnek az utcára.</p>

A cég közleményében kiemeli, hogy Magyarországon "a tégla iránti kereslet csaknem 40 százalékkal esett vissza. Az exportpiacokon -Ukrajnában és Romániában- is hasonló a helyzet." A cég a magyarországi három gyára mellett további nyolcat zár be az év végéig más országokban. A Wienerberger összesen 26 államban van jelen, több mint 230 gyárral rendelkezik.

A cég egyébként idén a második negyedévben 143 millió eurós (több mint 38 milliárd forint) veszteséget könyvelt el a gazdasági válság okozta keresletcsökkenés miatt. Tavaly ugyanebben az idõszakban mén 68,4 millió eurós (több mint 18 milliárd forint)nyeresége volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!