Ha megnézi ezt a videót, soha többé nem mobilozik vezetés közben

Akt.:
Ha megnézi ezt a videót, soha többé nem mobilozik vezetés közben
Ha megnézi ezt a videót, soha többé nem mobilozik vezetés közben - © Fotó: virality.hu
Magyar felirattal is megjelent egy közlekedésbiztonsági kampány részeként készült videó, amely a vezetés közbeni mobilozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A videóban fiatalokat kérdeznek a vezetési szokásaikról: megkérik őket, hogy fejtsék ki, miért szoktak a mobiljukhoz nyúlni vezetés közben. Az alanyok eleinte elviccelik a dolgot, nevetgélnek, aztán bejön egy lány, akinek pont egy ilyen sofőr tette tönkre az életét.

Forrás: origo.hu | virality.hu.


Videó: Elgondolkodtató kísérlet – Ki a becsületesebb, a gazdag vagy a szegény?

Érdekes kísérletbe fogott egy Johal nevű YouTube-ozó: a srác fogott egy sorsjegyet, és vaknak tettette magát. Majd kiment az utcára, és megkért különböző embereket arra, hogy erősítsék meg, tényleg nagy összeget nyert-e a nála lévő sorsjeggyel.

Videó: Hiába oszt pénzt, semmibe veszi a többség a hajléktalant

Pénzt osztogató hajléktalannal tesztelték az emberek nyitottságát az Oktogonon. Míg a felmérések szerint az emberek 69 százaléka szerint segíteni kell a hajléktalanokon, az utcán nekik pénzt adni akaró férfira, csak kevesebb mint harmaduk figyelt oda.


Videó: A telefonját nyomkodó nőt nem zavarta a rendőr szirénája sem

Ausztráliában komolyan veszik a vezetés közbeni mobil használatot, a büntetőpontok mellé 100.000 Forintnak megfelelő dollárnyi bírságot is kiszabnak. A VW Golf vezetője nem igazán törődött a rendőri jelenléttel, simán nyomkodta tovább a telefont, aztán a sziréna is elkerülhette a figyelmét, mert esze ágában sem volt megállni.

Videó: Ez az ember egy életre megtanulta, miért fontos a biztonsági öv

A csodával határos módon úszta meg egy autós azt, hogy összecsókolózott egy villanyoszloppal. A sofőr, miután kirepült az autójából, még métereket csúszott. Kell ennél jobb oktatófilm a helyes övhasználatról?

Videó: Valódi csoda, hogy túlélték – Ha megnézi ezt a balesetet, sose feledkezik meg a biztonsági övről (18+)

Hogy miért utazik valaki bekötött öv nélkül, azt persze nehéz lenne megmondani, logikus magyarázat pedig nincs is rá.

Videó: Így nézne ki az ember, ha autóbalesetek túlélésére optimalizálná az evolúció

Az ausztrál közlekedésvédelmi hatóság készített egy koncepciót arról, hogyan kéne kinéznie az emberi testnek, ha a legfőbb szempont az autóbalesetek túlélése lenne.
hirdetés


hirdet�s