Friss hírek

2009.03.30. 13:42

Tasnádi Péter felmentését kérte védője a legtöbb vádpont alól

<p>Tasnádi Péter felmentését kérte védője a legtöbb vádpont alól hétfőn a Fővárosi Bíróságon elmondott perbeszédében. Tuza Péter szerint a Tasnádi elleni vádak döntő többsége nem bizonyítható, néhány fennmaradó vádponttal kapcsolatban pedig a büntetés maximális enyhítését kérte, tekintettel Tasnádi közepes fokban korlátozott beszámítási képességére.</p>

Tuza Péter szerint nem bizonyítható az, hogy Tasnádi Péter meg akarta öletni a volt feleségét, és az sem, hogy merényletet szervezett volt anyósa ellen. A védő szerint az sem bizonyítható, hogy védence összeverette a volt felesége ügyvédjét. Perbeszédében a védő azt mondta, Tasnádi azért sem büntethető, mert meg akarta öletni a felesége barátját, ugyanis megbízását időközben visszavonta, ez pedig úgynevezett önkéntes elállásnak tekinthető, ami kizárja a felelősségrevonást. Tuza úgy véli, nem tekinthető garázdaságnak és a személyi szabadság korlátozásának az, hogy Tasnádi Péter vádlott-társával megzavarta a gyulai szépségversenyt és veszekedett a szépségverseny szervezőjével.

Tuza Péter szerint Tasnádi mindössze egy-két vádpontban marasztalható el, de ezekben az esetekben is túlzónak látja az ügyészség álláspontját. Így a védő szerint, amikor Tasnádi felgyújtatott egy autót, nem közveszély-okozást követett el, csupán rongálást. Egy másik esetben, amikor Tasnádi állítólag megveretett valakit, az a védő szerint csak testi sértés volt és nem életveszélyt okozó testi sértés. Mindezek alapján Tuza Péter védence felmentését kérte a legtöbb vádpont alól, a fennmaradó néhány esetben pedig a büntetés enyhítését kérte, figyelemmel Tasnádi Péter közepes fokban korlátozott beszámítási képességére. Az ügyész a korábban elmondott perbeszédében fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A 13 vádlottas perben kedden folytatódnak a védői perbeszédek. Ítélet április 29-én várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!