„Ha feltörik például a levelezésemet, akkor már mindegy, mit csinálok”

„Ha feltörik például a levelezésemet, akkor már mindegy, mit csinálok”
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Ön hogyan védekezik az internetes veszélyek ellen? – ezt kérdeztük a járókelőktől Debrecenben.

Gellén Benjámin, hallgató

Több felületen is más-más jelszót használok, amiket esetleg nehezebb feltörni. Igyekszem tudatosan figyelni arra, hogy a jelszavaim kis és nagy betűket, valamint számokat tartalmazzanak.

Antal Enikő, technikai folyamatmenedzser

Talán a legnagyobb veszélyforrás a jelszavak le nem cserélése. Egy informatikai cégnél dolgozom, nálunk például három havonta kötelező a jelszócsere, és a magánéletben is ezt preferálom.

Kertész Alex, magasépítész

Amikor a gépem feldobja a frissítést, akkor szoktam mindent lecserélni. Veszélyesnek tartom az internetet a hackerek miatt, de ha feltörik például a levelezésemet, akkor már mindegy, mit csinálok.

Zolcsák Evelin, hallgató

Szerintem nagyon veszélyes az internet, sok személyes adatot tárolunk ott. Észre sem vesszük, hogy nap mint nap használjuk, és olykor miket töltünk le a telefonunkra és a számítógépünkre.

Szurkos Anna, hallgató

Kéthavonta az összes jelszavamat lecserélem. Figyelek arra, milyen oldalra regisztrálok. Veszélyes az internet, de kis túlzásként ott éljük az életünket, már nem tudnánk meglenni nélküle.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Debrecen - A szülők feladata, hogy megtanítsák a gyermeket a biztonságos internetezésre. Egyre többször tapasztaljuk a környezetünkben, hogy olyan, mintha a gyerekek már telefonnal a kezükben születnének. Még olvasni sem tudnak a csöppségek, de könnyűszerrel oldják fel szüleik okostelefonjának ki...