Ha egyszer igazán beindul a „kalandüzlet”

Indul a száguldás
Indul a száguldás
Sátoraljaújhely – A Zemplén Kalandparkban márciusban adták át a Sólyom elnevezést kapott átcsúszót, amely mellett a Dongó névre hallgató zárt kabinos lanovka teljesít szolgálatot. Az utóbbi a ráérősebbek, szemlélődősebbek kedvéért teszi meg az utat a Magas-hegy és a Szár-hegy között, valamint a Sólyom utasait viszi vissza a Magas-hegyre.

A Sólyom azonban az adrenalinfüggőké, a határokat próbálóké, hiszen a drótkötélpályán nem egészen két perc alatt lehet megtenni a két végpont között az utat, azaz egyszerre lehet gyönyörködni a tájban, száguldani a pályán és néha egy kicsit belegondolni abba, a legnagyobb távolság a talajtól meghaladja a 150 métert, azaz közel 120 percig egy kicsit madárnak érezheti magát az, akinek van elég bátorsága.

Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere elmondta, az első szezonban ez az elem meghaladta az előzetes várakozásokat, hiszen több mint 30 millió forint bevételt hozott a Sólyom, és még nagyobb is lehetett volna a szám, ha tudták volna teljesíteni az igényeket. Éppen ezért úgy döntött a város vezetése, a mostani pálya mellé jövőre építenek egy másikat, amelynek az anyagi fedezetét hitelfelvétellel biztosítja majd a város.

ÉM-BG
hirdetés


hirdet�s