NAV: Ha egyetért, nincs több teendője

Akt.:
A hagyományos papíralapú bevallásból idén már jóval kevesebb készül
A hagyományos papíralapú bevallásból idén már jóval kevesebb készül - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Figyelmesen olvassák el az adóbevallási tervezetet!

Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallási tervezettel, annak nincs további teendője. Május 22-e után ugyanis a bevallási tervezet hivatalos bevallásnak minősül majd, ha addig nem nyilatkozik másképp az adózó. Lényeges, hogy mindenki nézze át a tervezetet, mert az adózók felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzon semmi.

Postázták

Az Ügyfélkapuval rendelkezők már március közepétől elérik a NAV által készített szja-bevallási tervezetüket. Azoknak is elkezdte a postázást az adóhivatal, akik március 16-ig kérték tervezetük megküldését papíron.

teljesen-tele-volt-a-jarmu-zoldseggel

Aki kézhez kapta a tervezetét, fontos, hogy figyelmesen olvassa el a kapcsolódó tájékoztató levelet, abban minden tudnivalót megtalál. A bevallási tervezetet egyeztetni kell a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal. Ha nincs eltérés az adatokban, és egyéb kiegészítés, módosítás sem szükséges, akkor nincs további teendő. Akik viszont nem értenek egyet az abban szereplő adatokkal, május 22-ig a 16SZJA nyomtatvány kitöltésével tudják bevallási kötelezettségüket teljesíteni.

Aki időközben regisztrált az Ügyfélkapura, az új elektronikus felületen tudja módosítani, kiegészíteni a bevallási tervezetét. Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, nem kell megvárni a május 22-i határidőt az 1+1 százalékos felajánlással, amelyet az új felületen keresztül is be lehet nyújtani, akár a bevallástól függetlenül is.

További információ a NAV honlapján olvasható vagy általános tájékoztatás a 06-40/42-42-42-es telefonszámon kérhető.

ÉM
hirdetés


hirdet�s