Ha baj van és cselekedni kell: SOS személyi kölcsön nem várt helyzetekhez

Ha baj van és cselekedni kell: SOS személyi kölcsön nem várt helyzetekhez
Érdekesen működünk mi, emberek: egyformán szeretjük a kiszámíthatóságot és az izgalmakat is. A monotonitásra még akkor is unalommal reagálunk, ha egyébként irigylésre méltó körülmények között élünk. Egy váratlan fordulatokkal és meglepetésekkel teli életet viszont hosszú távon csak a sorozatokban, a kanapé kényelméből tartunk szórakoztatónak.

Akárhogy is, valamiképp mindannyian egyfajta biztonságérzetre vágyunk, amit az SOS helyzetek alaposan fel tudnak rázni. Egy egészen örömteli hír hallatán is, mint például egy külföldi esküvőre kapott meghívás, külön haditervet kell készítenünk az időt és anyagiakat illetően. Aztán van, amikor olyan orvosi beavatkozás válik sürgetővé, amit csak magánúton lehet még idejében letudni.

Egyesek még ilyenkor sem szívesen nyúlnak megtakarításaikhoz, mert hosszú távon nagyobb vagyontárgy (ingatlan, autó) vásárlását tervezik. Ők a gyűjtögetők, akik a “lecsipegetésnek” szeretik elejét venni, e szokásuktól pedig nehezen térnek el. Aztán sajnos tömeges azoknak a száma, akiknek nincs lehetőségük félretenni a bevételeikből, hónapról hónapra élnek. Igazán ők azok, akik számára egy SOS szituáció komoly fejtöréssel jár – ráadásul mivel vészhelyzetben nem is lehet a megoldást igazán hideg fejjel végiggondolni, egy rossz pénzügyi döntés hosszú távon több kárt okozhat, mint hasznot.

Akármelyik csoportba is tartozik, gyorskölcsön felvételénél a következő részletekre jó, ha odafigyel.

Mire figyeljen SOS hitelfelvételnél?

  • Magánszemélytől való kölcsönt minden esetben kerülje el. Akár családtagról vagy barátról, akár idegen hitelezőről van szó, általában ez a legkockázatosabb módja a pénzhez jutásnak. Az emberi kapcsolatoknak többnyire nem tesz jót nagyobb összeg kölcsönzése, az uzsorások kamatait és behajtási módszereit pedig senkinek nem kell bemutatni.
  • Manapság már kevésbé jelent veszélyt, de ha esetleg deviza alapú kölcsön jönne szembe, jobb azt is messziről elkerülni. Forint alapú hitelezéssel az árfolyamkockázat ugyanis megszűnik.
  • Állandó, a futamidő végéig fix törlesztőrészlettel saját életét könnyíti meg. A hosszú számú kiszámíthatóság gondolata még SOS helyzetben is biztonságérzetet nyújt.
  • Léteznek olyan kölcsönajánlatok, melyek akár már 300 000 Ft felvételét is biztosítani tudják. A kis összegű kölcsönnel épp annyi pénzt kell felvennie, amennyire szüksége van.
  • Ma már léteznek olyan hitelek, melyeket kezes és ingatlanfedezet nélkül igényelhet.
  • A hitelfedezeti biztosítással a kölcsön meghatározott arányának befizetésével munkanélküliség vagy tartós keresőképtelenség esetén sem kell aggódnia. Ilyenkor a hitelntézettel együttműködő biztosító egy bizonyos időtartamig gondoskodik Ön helyett a részlet befizetéséről.

Ismerje meg az Oney ajánlatait, ha egy váratlan helyzet rendezésére megbízható partnert keres. A kedvező kamat és a fix törlesztőrészlet kombinációja rövid és hosszú távon is biztonságérzetet ad – a gyors bírálat és rövid folyósításnak hála pedig akár már néhány munkanapon belül orvosolhatja a vészhelyzetet.