H6 Pizzéria Borsodnádasd Rallysprint – Igazi erőpróbát teljesítettek

H6 Pizzéria Borsodnádasd Rallysprint - Riskóék hazai pályán ezüstérmesek lettek
H6 Pizzéria Borsodnádasd Rallysprint - Riskóék hazai pályán ezüstérmesek lettek - © Fotó: Dudás Endre
Borsodnádasd – A szakadó esővel és a csúszós gyorsasági szakasszal is meg kellett birkózniuk a régió ralisprinteseinek Borsodnádasdon.

A mögöttünk hagyott hétvégén a Borsodnádasd és Balaton közti gyorsasági szakaszon folytatódott a Magyar Amatőr Rally Bajnokság. Az Északi Régió hatodik futamának a különböző kategóriákban több mint félszáz páros vágott neki. Az időjárás nem kedvezett, a viadal kétharmadát szakadó esőben teljesítették a benevezett pilóták és navigátorok. Ettől függetlenül csupán egy-két komolyabb kicsúszás tarkította a napot, igaz megforgásokban és látványos jelenetekben viszont nem volt hiány a több mint öt kilométer hosszú gyorsasági szakaszon. A MARB abszolút értékelésben csupán hét másodperc különbség döntött az első hely sorsáról, amit végül a Ladával induló Apkó Dániel, Budai László kettős szerzett meg.

– Óriási esőben kezdtük a napot, az első kör után pedig rendkívül sarassá, csúszóssá vált a pálya – fogalmazott a verseny győztese, Apkó Dániel. – A végére javultak a körülmények, így összességében egy élvezetes hétvégét töltöttünk Borsodnádasdon. Nagyon örülök a győzelemnek, keményen megdolgoztunk a sikerért. Ugyanakkor ki kell emelnem azt a kedvességet, amivel a nádasdiak fogadták a mezőnyt, és a szervezés is gördülékeny volt. A végére a nézők is ellepték a lakott területekhez közeli kanyarokat, úgyhogy ebből a szempontból sem lehet okunk a panaszra.

Jól alkalmazkodtak

A H6 Pizzéria Borsodnádasd Rallysprint főszervezője kiemelte: nem túl hosszú, de rendkívül technikás gyorsasági szakaszon versenyezhettek az északi régió sprintesei. Az extrém körülmények megnehezítették a párosok dolgát, de szerencsére jól alkalmazkodott a feltételekhez a mezőny. Adamovits Márk hozzátette: reményei szerint az előttünk álló időszakban még intenzívebben be tudják vonni a települést a ralisport vérkeringésébe.

– Nekünk is ez a célunk, szeretnénk ezt látványos sportágat minél többször Nádasdon látni – fogalmazott a díjkiosztón Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Örülök, hogy néhány helyi páros is sikeresen szerepelt, nekik duplán is fontos volt ez a hétvége. Sajnálom, hogy az időjárás nem fogadott minket a kegyeibe, de a délutáni szakaszokon már a nézők is nagy számban megjelentek. Ebből is látszik, hogy az autósportra van igény a környéken, ezt pedig a jövőben is szeretnénk kihasználni.

ÉM-ME


A H6 Pizzéria Borsodnádasd Rallysprint végeredménye

1. Apkó Dániel, Budai László (Lada 2015) 23:47,6
2. Riskó Dániel, Érsek Krisztián (Toyota Corolla) +7.0
3. Tompa Márk, Elek Péter (Opel Corsa) +7.9
4. Határ István, Szőllős Rórbert (Peugeot 306 S16) +18,3
5. Galuska Szabolcs, Várfalvi Gábor (Lada 2107) +22,6
6. Dudás István Márton, Mártha Norbert (Lada 2101) +1:14,4
hirdetés
hirdet�s