Gyurcsány szerint más az ellenfél – Népszava

A lap információkat szerzett egy péntek esti zárt ajtók mögötti MSZP-összejövetelről, ahol ott volt Gyurcsány Ferenc. A lap úgy tudja, hogy a pártelnök-kormányfő egyebek mellett ezt mondta: a politikai háborúskodás helyett a politikai építkezés ideje jött el, vége a mérkőzésnek, már nem a Fidesz az ellenfél, hanem az ország bajai.

A lap úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc arról is beszélt a hajósi találkozón, hogy mivel a Fidesz háborút indított ellenük, nem volt más választásuk, mint felvenni a kesztyűt. Szerinte a támadás elbukott, de ez nem jeleti azt, hogy az MSZP győzött volna – mondta a pártelnök a lap szerint.
A lap úgy tudja, hogy az MSZP elnöke még így fogalmazott: mindenki vesztett a csatározáson. A Fidesz – belátva eddigi politikája értelmetlenségét – most mérsékeltebb politikát folytat.

A lap úgy tudja, hogy a péntek esti hajósi találkozón az országos elnökség tagjai voltak ott valamint a rendező Bács-Kiskun megyei vezetők. Ezután minden hónapban más megyében rendeznek hasonló találkozót. Emellett minden második héten elnökségi ülést tartanak, a közbülső hetekben pedig a fővárosban találkoznak a megyei elnökökkel – értesült a lap.