Gyurcsány szerint az interneten készíti elő Orbán a keddi bejelentéseit

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-on készítette elő a keddi bejelentéseit, ami szerinte azt jelzi, hogy a jobboldal fejlődik. A szocialista országgyűlési képviselő az MSZP hétvégi választmányi ülésével kapcsolatban pedig azt írta a közösségi portálon, hogy semmi egetverő nem történt.

“Ami meg a politikát illeti, látom, a miniszterelnök elkezdte a keddi bejelenések előkészítését, ráadásul itt a Facebookon. Lassan minden nap ír. Szerintem ez rendben van. Emlékszem, pár éve még azon fanyalogtak, hogy miért használom a blogomat politizálásra. A jobboldalnak különösen szúrta a szemét. Mára, úgy tűnik, eltűnt az értetlenség. Fejlődnek…” – írta Gyurcsány Ferenc az utolsó bejegyzésében a Facebook közösségi portálon.

A szocialista országgyűlési képviselő, volt miniszterelnök az MSZP szombati választmányi üléséről is több posztban ír. Mint ismert, a párt hét platformja kapott országos címet, köztük Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció Platformja is. “Sokan tekintették mérföldkőnek a mai választmányi ülést. Voltak, akik azt mondták, hogy ezzel a döntéssel eldől a sorsunk. Ezt mindig túlzásnak gondoltam. És valóban, semmi egetverő nem történt. Nagyon helyesen senki nem akadt, aki úgy gondolta volna, hogy politikai kérdéseket szervezeti döntéssel lehet elintézni. Az ilyen semmi jót nem szülne. A többség ezt értette és józan maradt. Így van ez rendjén” – fogalmazott a politikus az interneten.

Gyurcsány Ferenc többi bejegyzéséből kiderül, hogy az MSZP választmánya után a politikus szombaton este visszatért Kötcsére, ahol részt vett egy farsangi bálon. Emellett a közösségi portálra feltett néhány képet arról a talált macskáról, amit a fia fogadott be, de most hozzájuk került.