Gyurcsány Párizsban – találkozó francia üzletemberekkel

Újabb befektetésekre bíztatta a francia vállalatokat a magyar kormányfő Párizsban. Gyurcsány Ferenc elmondta: Magyarországnak az infrastruktúrában és a kutatás-fejlesztésben van a legnagyobb szüksége befektetőkre.

A miniszterelnök és Kóka János gazdasági miniszter a Francia Vállalatvezetők Szövetségének székházában tartott beszédet.

A magyar politikusok előadásukban kiemelték: Magyarország jó bázisa lehet a francia vállalatok kelet-európai továbbterjeszkedésnek is. A francia üzletemberek számos kérdést tettek fel a kormányfőnek és miniszterének. Elsősorban a gazdasági környzet változása érdekelte őket.

A hozzászólásból ítélve a francia üzletemberek jól megértették az üzletemberből lett kormányfő és miniszter szavait. Franciaország jelenleg Magyarország negyedik legfontosabb gazdasági partnere. (Első helyen Németország, másodikon Hollandia, harmadikon az Egyesült Államok áll).

Délben Gyurcsány Ferencet munkaebéden látja vendégül Jacques Chirac. Ezt a lehetőséget francia köztársasági elnök nagyon ritkán ajánl fel kormányfő vendégeinek, hiszen azok – értelemszerűen – elsősorban a francia miniszterelnök partnerei.