Gyurcsány: Orbán el se induljon 2010-ben – atv.hu

Ha Orbán Viktor a 2006-os szocialista mintát követi a következő országgyűlési választásokon, akkor bukni fog – mondta Gyurcsány Ferenc az atv.hu-nak adott szerdai interjújában. A kormányfő szerint a reformok továbbra is szükségesek, de a szociális kiadások drasztikus lefaragását elfogadhatatlannak tartja kormány, amelyik a kiigazításoktól egyébként nem fél.

A miniszterelnök bízik benne, hogy a liberálisok megszavazzák a költségvetést, noha annak tervezetét jelenleg épp elutasítja az SZDSZ. “Amióta politizálok, azt tanultam meg, hogy óvatosan kell kezelni a nyilatkozatokat. És a helyükön kell őket kezelni, persze, ha azt mondják, hogy nem támogatják…” – fogalmazott a kormányfő.

A 2010-es választásokkal kapcsolatban Gyurcsány Ferenc kijelentette: “2002-ben nem lehetett úgy nyerni, ahogy 98-ban. 2006-ban nem lehetett úgy nyerni, ahogyan 2002-ben. Hozzáteszem, Orbán éppen a mi 2002-es kampányunkat másolta. És, ha Orbán most azt fogja tenni 2010-ben, ami szerinte sikert hozott 2006-ban nekünk, akkor most mondom: nem is érdemes elindulnia. Úgy veszíteni fog”.