Gyurcsány: Nem a hangoskodáshoz kell bátorság

Az, hogy ki hogyan ünnepel, az arról árulkodik, hogy milyen hétköznapokban gondolkodik – mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP országos nőtagozatának nőnapi ünnepségén, szombaton. A párt elnöke március tizenötödikével kapcsolatban azt is kifejtette: nem a hangoskodáshoz kell bátorság, hanem mások megértéséhez és az önkritikához.

Az ünnepeket sok mindenre lehet használni – fogalmazott a miniszterelnök, és hozzátette: szerinte azért kell becsben tartani az ünnepeket, mert alkalmasak arra, hogy nemcsak számvetést csináljanak, hanem arra is, hogy a jövőt is eltervezze, gondolkodjon róla.

Gyurcsány Ferenc a közeledő ünnepre azt kívánja, hogy aggodalom, félelem és hangoskodás helyett mások igazának megértése legyen a közös nevező.

Az MSZP országos nőtagozatának budapesti nőnapi rendezvényén a tagozat által alapított díjakat – Szegfű Oklevél, Szegfű Díj – is átadták tagjaikanak.
Közéleti Díjat kapott Alföldi Róbert színművész, Gyenes András újságíró, Dr. Koncz Katalin egyetemi tanár és Verseghy Ferenc fazekas-művész.Sporthírek