Gyurcsány kabinetfőnökének testvére nyert…

A miniszterelnök kabinetfőnökének testvére lett a Belügyminisztérium Központi Kórházának főigazgatója – szakmenedzseri képesítése nincs, 5 éven belül kell megszereznie.

A belügyi tárca indoklása szerint Szilvássy István adta be a legjobb pályázatot, kinevezésének nincs köze testvére pozíciójához.
A volt főigazgatót, aki egykor a Fidesz képviselőjelöltje is volt, 7 év után nyáron
menesztették.

A belügyminiszter márciusban pályáztatta meg először a kórház főigazgatói posztját. Ezen indult az akkori főigazgató, Bedros J. Róbert, aki egykor a Fidesz képviselőjelöltje volt, és Szilvásy István is, a miniszterelnök kabinetfőnökének testvére. A pályázatot akkor azért nem ő nyerte, mivel a pályázatokat elbíráló szakmai testület nem járult hozzá, hogy a szakmenedzseri képesítést később szerezze meg.

A második körben már megadták a felmentést, így Szilvásy István nyerte el a főigazgatói posztot. A Belügyminisztériumban cáfolják, hogy a kinevezésnek köze lenne ahhoz a tényhez, hogy az új igazgató a miniszterelnök kabinetfőnökének a testvére. Azt állítják Szilvásy azért nyert, mert az övé volt a legjobb pályázat. Az új főigazgató is tagadja, hogy a testvére segítette volna; azt állítja, a pályázatot teljesen egyedül írta, csak azoknak az adatoknak az alapján, amelyek rendelkezésre álltak.

Lamperth Mónika korábban azt nyilatkozta: ha a szakmai testület úgy dönt, akkor a pályázót egészségügyi szakmenedzseri képesítés nélkül is kinevezhetik, ha vállalja, hogy ezt 5 éven belül megszerzi.