Gyurcsány Ferenc kinevezte a hét régió közigazgatási hivatalának vezetőjét

Csütörtök délután, a Parlamentben átvette kinevezését a hét regionális közigazgatási hivatal vezetője Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. A kormányfő köszöntőjében a közigazgatási reform szimbolikus állomásának nevezte a beiktatást. Mint mondta: a cél az, hogy minden állampolgár úgy érezze, az ő ügye fontos az államnak, mert róla szól Magyarország. Gyurcsány Ferenc szerint, ha ezt sikerül elérni, elmondhatják majd, hogy érdemes volt az átalakításba belekezdeni.

A kormányfő szerint a közigazgatás átalakítására azért van szükség, mert az emberek jobb szolgáltatást akarnak, de kevesebbet akarnak ezért fizetni. Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy a közigazgatási reform nemcsak az önkormányzatok átalakításáról szól, hanem a kistérségek erősítéséről is, az intézményi szolgáltatások integrálásával ugyanis, jobb szolgáltatást szeretnének nyújtani.

A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője Forgács Imre, a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatalé Gelencsér József, a Dél-dunántúlié pedig Hoffmanné Németh Ildikó lett. Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetőjévé Kerekes Editet, a Nyugat-dunántúli élére Németh Évát nevezte ki a kiormányfő, míg az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalt Balás István, a Dél-alföldit pedig Siket Judit vezeti.