Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon Pécsett

Tüntetők fogadták a miniszterelnököt és az önkormányzati és területfejlesztési minisztert Pécsett. A demonstrálók a Tubesen megépítendő NATO radar ellen tüntettek.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon a városházán sajtótájékoztatót tartott a regionális fejlesztésekről a dél-dunántúli Régióban. A miniszterelnök elmondta: 15 operatív program közül 14-et már elfogadott az Európai Unió. Hozzátette: a következő 7 éve a fejlesztésekről szól majd, egyebek között a tisztább környezetért és az oktatási fejlődésekért. Új városközpontok alakulnak majd.

Bajnai Gordon a sajtótájékoztatón kiemelte: csaknem 1000 milliárd forint érkezik majd Magyarországra és csaknem 200 pályázatra lehet majd jelentkezni. 110 kisvállalkozót a napokban értesítenek majd ki, hogy nyertek.

A Magyar Gárdával kapcsolatban a Független Hírügynökség kérdésére a miniszterelnök elmondta: a Gárda ellen fel kell lépni. Gyurcsány Ferenc szerint, aki demokrata, az nemet mond a szervezetre. Nyilvánvalóan politikai erőszaktevés zajlik, amely szégyent hoz Magyarországra – tette hozzá. A miniszterelnök elmondta: minden lehetséges eszközzel, elsősorban politikai eszközökkel fel fognak lépni, hogy visszaszorítsák a Magyar Gárdát