Gyurcsány Ferenc élőben kommentálja a parlamenti ülést az interneten

Gyurcsány Ferenc a Facebook közösségi portálon kommentálja az Országgyűlés ezekben a pillanatokban is tartó hétfői ülésnapját, és az ott elhangzó felszólalásokat.

A szocialista képviselő, volt miniszterelnök szerint a fideszesek “mellébeszélnek reggel, délben és este”.

Gyurcsány Ferenc hétfői, első parlamenti bejegyzése délután fél 3 körül került fel a saját Facebook-oldalára. Mint írta: “Itt ülök az ülésteremben. Fideszes kollégák érzik, hogy nagy a baj, mosakodnak teljes erőből amiatt, hogy a dolgozók felének csökkent a reáljövelme, többségüknek a nominális keresete. Magyarázzák a bizonyítványt, és próbálják rátolni a cégekre, hogy amit elvett a kormány az új adótörvénnyel, azt most adják vissza a cégek béremelés formájában”. Pár perccel későbbi bejegyzésében azt írta: “Először elvették a melósoktól, most, hogy mossák a szennyest, el akarnak venni a kis- és középvállalatoktól. Mellébeszélnek reggel, délben es este…”

Egy órával később párttársa, Tukacs István szocialista képviselő felszólalása alatt Gyurcsány Ferenc már azt írta: ” Tukacs nyomja most interpellációban újra, hogy ki is a felelős azért, hogy kevesebbet kapnak kézhez az emberek a Fidesz adótörvénye után. Kiváncsi vagyok a válaszra…” Pár perccel későbbi posztjában pedig azt írta: “Cséfalvay államtitkár válaszol: szerinte a német és brit foglalkoztatáspolitikai intézkedések tették sikeressé az említett két országot most, a válság időszakában. Jegyezzük meg, hogy mindkét kormányban szocdemek intézkedéseire utal az államtitkár. Arról nem is beszélve, hogy egyik országban sincs egykulcsos adórendszer. Ház ez így nem sok” – olvasható Gyurcsány Ferenc eddigi utolsó posztjában.

Gyurcsány Ferenc hozzászólásai itt olvashatók: http://www.facebook.com/gyurcsanyf