Gyurcsány Ferenc bocsánatkérésre szólítja fel Schiffer Andrást – helyreigazítást kér a Magyar Hírlaptól is

Gyurcsány Ferenc arra szólítja fel a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetőjét, hogy sajtótájékoztatón kérjen tőle bocsánatot egy nyilatkozata miatt – közölte kedden a volt miniszterelnök titkársága.

Schiffer Andrást október 27-én újságíróknak azt mondta, hogy 2006 őszén “a miniszterelnök több esetben jogellenesen veretett szét és tiltatott be tüntetéseket”. Gyurcsány Ferenc a Magyar Hírlaptól is egy helyreigazítást kér egy keddi cikk miatt. A Magyar Hírlap keddi számában azt állították ellenzéki forrásokra hivatkozva: “Néhány percen múlt, hogy Gyurcsány Ferenc nem állt be Mesterházy Attila és Schiffer András közé, azok szerdai közös sajtótájékoztatóján”. Ezt azzal sikerült megakadályozni, hogy a sajtótájékoztatót a tervezettnél néhány perccel hamarabb kezdték el. A volt kormányfő csatlakozni akart az MSZP-elnök és az LMP-s frakcióvezető tájékoztatójához, amelyen bejelentették, hogy együtt lépnek fel Lázár János (Fidesz) javaslatai ellen, melyek szerintük az Alkotmánybíróság (AB) hatáskörét szűkítenék. Gyurcsány Ferenc titkárságának közleménye szerint ez az állítás nem felel meg a valóságnak, szó sem volt arról, hogy részt vegyen ezen a sajtótájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc jogi képviselőjén keresztül helyreigazítást kér a napilaptól. Ha ez nem történik meg, a szükséges jogi lépéseket megteszi – olvasható a titkárság közleményében. További jogi lépéseket tesz akkor is, ha az LMP frakcióvezetője nem kér tőle nyilvánosan bocsánatot – derül ki ugyancsak a közleményből.
– Független Hírügynökség –