"Gyurcsány a hibás" nevű csoportot hozott létre a Fidelitas

“Gyurcsány a hibás” elnevezésű csoportot hoztak létre a Fidesz ifjúsági szervezetén belül. Mindezt a Fidelitas két aktivistája Kérdő Zsuzsa és Radnóti Ákos jelentette be csütörtökön, a fővárosi Ferdinánd hídon. A csoport jövő hétfőtől “Gyurcsány a hibás” feliratú matricákat osztogat majd azért, hogy mindenki, aki egyetért velük ragassza fel ezeket.

Az aktivisták elmondták: A kisebbségi kormány a kudarcok kormánya. A sajtótájékoztató színhelye, a soha meg nem valósult kormányzati negyed is ezt bizonyítja. Soha nincs azonban arra válasz, hogy a kudarcokért, a félig, vagy egyáltalán meg nem valósult tervekért ki a felelős. Pedig a Fidelitás szerint egyértelmű a válasz: Gyurcsány Ferenc a hibás.

A “Gyurcsány a hibás” csoport nemcsak matricákat osztogat majd, hanem kéri mindazokat, akik jól látható helyekre kiragasztják ezeket, fotózzák is le és és küldjék el emailben arra a webcímre, amelyet kifejezetten emiatt az akció miatt hoztak létre:www.gyurcsanyahibas.blog.hu.
Ezen kívül a két aktivista a tájékoztató végén egy táblára ragasztott Gyurcsány a hibás feliratú plakátot is a híd korlátjához kötözött. A kérdésre, hogy van-e erre engedélyük, Randóti Ákos kitérő választ adott.

A hídon tartott sajtótájékoztató előtt egy rendőrségi autó jelent meg, mivel értesítették őket, hogy csoportosulás van a hídon. A Fidelitas aktivistáit elkísérő Szijjártó Péter közölte velük, hogy tudomása szerint lehet közterületen tájékoztatót tartani. Ezután a rendőrségi autó elhajtott. A Fidesz szóvivője utalva arra, hogy párt egyik választókerületi elnökét egy utcán tartott tájékoztató miatt megbüntették, majd a büntetést visszavonták, a sajtónak is elmondta: A híd közterület, és mint ilyen lehet rajta tájékoztatót tartani, ezen kívül felhívta a figyelmet, hogy ő országgyűlési képviselő, a két Fidelitas tag viszont nem az. Hozzátette, hogy mindezt csak azért mondta el, hogy a rendőrségnél ne legyen emiatt zavar.