Gyulay Zsolt novemberben tárgyal Bernie Ecclestone-nal

Budapest, 2012. október 1., hétfő (MTI) – Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója novemberben két Forma-1-es futamra is elutazik, s az Abu-Dzabi Nagydíjon tárgyalni fog az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal.

“Az idén még hátralévő hat Forma-1-es verseny közül kettőnek a helyszínére elutazom, mindkét esetben hivatalos útról lesz szó” – idézte a Hungaroring hétfői közleménye Gyulay Zsoltot. “November elején Abu-Dzabiban Gerstl Péterrel együtt tárgyalni fogunk Bernie Ecclestone-nal. Hogy miről, az egyelőre nem publikus. Aztán november 18-án részt veszek Austinban az Amerikai Nagydíj pályaavató ünnepségén.”

A mogyoródi versenypályát üzemeltető cég elnök-vezérigazgatója elárulta továbbá, hogy az ősz folyamán lebontják és újraépítik az 1986-ban épített könnyűszerkezetes ambulanciát, amely reményeik szerint a túraautó-világbajnokság (WTCC) jövő májusi futamára – amelyen Michelisz Norbertért izgulhatnak a magyar szurkolók – teljesen elkészül.

Gyulay Zsolt azt mondta, az F1-en és a WTCC-n kívül két másik világverseny, a Renault Világsorozat (World Series by Renault), valamint az International Superstars Series szervezői is jelezték, hogy 2013-ban szívesen visszatérnének a magyarországi pályára.

“Az idei F1-es Magyar Nagydíj minden szempontból sikeres volt, és az eddigi, azaz szeptember végéig tartó értékesítési adatokat tekintve van arra esély, hogy hatékonyságban és gazdasági eredményekben is felülmúljuk a tavalyi évet” – fogalmazott Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy végleges adatokat, illetve eredményt csak a gazdasági év lezárását követően tud mondani.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából