Gyújtogatás és késelés történt Melbourne-ben, a gyanúsított meghalt

Gyújtogatás és késelés történt Melbourne-ben, a gyanúsított meghalt
© Fotó: AFP
Melbourne – A rendőrök lelőtték, a kórházban pedig belehalt sérüléseibe az a 31 éves férfi, aki a jelek szerint felgyújtott egy autót, majd leszúrt három embert Melbourne forgalmas üzleti negyedében, pénteken. Az áldozatok közül az egyik nem élte túl a támadást – közölte a BBC.

A hatóságok szerint nem kizárt, hogy terrortámadás történt, az ügyet az Iszlám Állam magára vállalta, elmondták, hogy egyik katonájuk volt az elkövető.

A rendőröket helyi idő szerint délután négy óra után riasztották egy égő autóhoz. A kiérkező egységet a férfi egy késsel megfenyegette, majd összetűzésbe keveredtek. Idő közben a járókelők észrevették, hogy a gyanúsított három embert már megsebesített – számolt be róla a BBC. Az egyik sérült belehalt a sérüléseibe, a másik két embert pedig kórházba szállították, egyikük állapota sem kritikus.

AUSTRALIA-SECURITY-POLICEFotó: AFP

A gyanúsítottat a rendőrök nem nevezték meg, annyit azonban megerősítettek, hogy a férfi szomáliai származású volt, és nem volt ismeretlen a hatóságok számára. Ezzel együtt azt is kifejtették, hogy az ügy ilyen korai szakaszában más gyanúsítottat nem keresnek, az ügyet azonban terrorcselekményként kezelik.