Helyi közélet

2016.08.23. 13:38

„A Musical és Miskolc gála sikerre van ítélve”

Miskolc - „Fontos, hogy egy város felismerje a tehetségeit, és teret adjon a kibontakozásukhoz” – fogalmazott Kiss Gábor alpolgármester a Musical és Miskolc rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

Miskolc - „Fontos, hogy egy város felismerje a tehetségeit, és teret adjon a kibontakozásukhoz” – fogalmazott Kiss Gábor alpolgármester a Musical és Miskolc rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

A rendezvényt immár negyedik alkalommal rendezik meg az idén, október 1-én várják a közönséget a Művészetek Házába. A Musical és Miskolc gálán az ismert művészek mellett a júniusban megrendezett Hangok Varázsa Tehetségkutató verseny felfedezettjei is színpadra állnak.

– Ez a gála sikerre van ítélve – ezt Kamarás Máté nemzetközi hírű énekes, a rendezvény fővédnöke mondta. A fiatalok számára hangsúlyozta: „Ez nem egyszerű pálya, de megéri álmodni, megélni.”

Cselepák Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze azt emelte ki, hogy mivel a gálát a Zene Világnapján rendezik meg, így a musical mellett az opera és operett is megjelenik.

Vágó Zsuzsi, a Budapesti Operettszínház musicalénekese is az est sztárvendége lesz. A sajtótájékoztatón azt mesélte el, amikor maga is énekelt egy tehetségkutatón. „Mai napig sajnálom, hogy az izgalom elvitte az élményt, ma másképp viselkednék, elengedném magam, szárnyalnék a színpadon” – tanácsolta a fiataloknak.

Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház művésze arról beszélt, hogy külön öröm számára, hogy két volt tanítványával – Vágó Zsuzsival és Csiszár Istvánnal – léphet fel együtt a gálán.

– Minden színpadi történésben a tartalom a legfontosabb, a gálán arra törekszünk, ne csak üresen énekeljünk, hanem mini színházat hozzunk létre – ezt Jancsó Dóra, a Miskolci Nemzeti Színház művésze fogalmazta meg.

Simon Fruzsi énekes pár évvel ezelőtt ifjú tehetségként lépett színpadra a gálán, most a művészek közt találjuk a nevét. Mint mondta: ez kiváló lehetőség a tehetségek számára a bemutatkozásra.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában