Győztes újoncnak lenni

Hazai környezetben kezdi meg a 2005/06-os szezont a Vegyész RC-Kazincbarcika: az Interliga első fordulójában a KSK tornacsarnokában hétfőn 17.30-tól a szlovén Sostanj Topolsicát fogadják.

Amit elöljáróban el kell mondani szlovén riválisainkról, hogy nagyon jól menedzselt csapatokról van szó – mondta Demeter György, a VRC vezetőedzője. – A Topolsicáról is sikerült viszonylag sok információt összegyűjtenem, többek között összecsaptak edzőmérkőzés keretében a Kaposvárral, és 3:2 megverték a somogyiakat. Ők is alakulóban lévő együttes, akik masszív alapjátékot nyújtanak, és nagyon keveset hibáznak.

Mindenki újonc

Az esélyekről a következőket mondta a szakember:

Hazai környezetben nem is lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése, hiszen a jó rajt lökést adhat a folytatásra. A fiúk által elvégzett munka és a felkészülési tornákon nyújtott játékunk alapján optimista és bizakodó vagyok: mindenesetre érdekes lesz ez a sorozat, hiszen itt most mindenki újonc, mindenkinek szoknia kell az új erősségű megméretést, és gondolom, hogy négy-öt forduló után már tisztábbak lesznek az erőviszonyok is.

Demeter György az idénynyitón a Toronyai, Szalai, Kárpáti, Tomanóczy, Nebotov, Gelecsér hatossal fog kezdeni, míg a liberó Szántai lesz.

 

A Vegyész kerete

Szabó Dávid (univerzál), Szalai Szabolcs (ütő), Mihail Nebotov (ütő), Szántai Balázs (liberó), Toronyai Miklós (feladó), Fehér Tamás (ütő), Schildkraut Krisztián (feladó), Gelencsér Balázs (center), Csala Bernát (ütő), Kovács Zoltán (ütő), Kárpáti Zoltán (center), Tomanóczy Tibor (univerzál), Cziczó Gábor (center), Pampuch Csaba (univerzál).

PA