Győzni mennek Budapestre

Akt.:
Győzni mennek Budapestre
Győzni mennek Budapestre
Szombaton játssza negyedik őszi találkozóját a DKSK-Miskolc NB I-es női kosárlabda csapata.

A piros-fehérek holnap 17 órától a BSE-FCSM vendégeként a fővárosban küzdenek a bajnoki pontokért. Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző együttese szerdán Zalaegerszegen lépett pályára és szenvedett 76-67-es vereséget, így a szakvezetőtől elsőként azt kérdeztük, hogy lányai kipihenték-e már a dunántúli mérkőzés fáradalmait?

– Szó sem lehet panasznapról! – kezdte a szakember, majd így folytatta: – A szerda-szombati menetrendet tudtuk előre, hogy sűrű lesz, de ellenfelünknek is az, a fáradtságra nem lehet és nem is fogunk hivatkozni még akkor sem, ha a feje tetejére áll a világ. A zalaegerszegi utunkat egyébként is jól megszerveztük, a meccset és a kudarcot pedig azóta már alaposan kielemeztük, a tanulságokat levontuk – legalábbis nagyon remélem, hogy a csapat minden játékosa megtette ezt.

Ebben nőttek fel

A piros-fehérek – kis túlzással élve – alig érkeztek haza a Dunántúlról, megint útra kelnek, ezúttal „csak” a fővárosban.
– Budapest viszonylag közel van, aztán játékosaim profik, abban nőttek fel, hogy utaznak és kosárlabdáznak. A lányok a csütörtöki átmozgatás után pénteken már intenzíven dolgoztak, remekül mozogtak, a fáradtságnak még a jeleit sem láttam rajtuk és ez bíztató az összecsapásra nézve.

Érdekes csapat

Peresztegi Nagy Ákos ezután arról beszélt, hogy a BSE-FCSM ellen tisztességesen felkészültek, céljuk pedig egyértelmű: győzni mennek a fővárosba – és szavait idézve: győzni is fognak.

– A BSE nagyon érdekes csapat – közölte a tréner. – Több tehetséges fiatallal, korosztályos válogatottal rendelkezik, náluk szerepel a már 37 esztendős, de még most is kiváló teljesítményre képes Károlyi Andrea, aki mentális „hadvezér”, rutinjával sokat segít a gárda fiataljainak. A fővárosiakról tudjuk, hogy agresszíven védekeznek, miközben lendületes kosárlabdát játszanak. Utóbbi veszélyeket jelenthet számunkra, no meg az is, hogy a budapestiek általában sok 3 pontos dobással kísérleteznek, ráadásul ezt többnyire jó százalékkal hajtják végre. Egy szó, mint száz: nem vehetjük őket könnyen, az akaratunkat és a stílusunkat kell rájuk erőltetnünk. Azért nem félek, mert minden poszton jobb képességű játékossal rendelkezünk, mint a BSE és ezt a pályán be is fogjuk bizonyítani.

A DKSK-Miskolcban két fiatal játékos bajlódik sérüléssel: Sikora Emőke és Fejes Fruzsina, akik nem léphetnek pályára, utóbbi egyébként hétfőn kezdheti el az edzéseket. A vezetőedző tizenhárom játékossal kel útra és a kezdés előtt adja meg, hogy közülük ki lesz az az „egyke”, aki ezúttal nem kaphat majd szerepet.

ÉM-KT