Győzelmek a moszkvai télben

Fucsovics Márton
Fucsovics Márton
Fucsovics Márton eredményesen képviselte a magyar színeket az orosz fővárosban rendezett Winter Kupa elnevezésű válogatott csapatviadalon.

Az egyik legtehetségesebbnek tartott honi teniszező, a nyíregyházi FucsovicsMárton is ott volt azon a moszkvai korosztályos válogatott viadalon, amelyet nemrégiben rendeztek.

Az NYVTC reménysége a 16 évesek válogatottját erősítette a nyolc csapatos megmérettetésen, amelyet a mieink negyedik kiemeltként kezdtek. Marciéknak nem okozott gondot a törökök 3–0-ás legyőzése (a nyíregyházi legény nyerte a maga egyesét és ZsigaMáté oldalán a párost is), majd következtek a lengyelek. Fucsovics ugyan legyőzte a kontinens egyik legjobb 16 éves játékosának tartott Gadomskit 6:3, 6:0-ra, de a másik egyes és a páros elment, így a magyarok számára a bronzcsata következett.

 A svájciak ellen Marci elvesztette egyéni meccsét 6:4, 6:3-ra, majd Bátyi Tamás ugyan nyert, de a Bátyi, Zsiga tandem is bukott, így a magyarok a negyedik helyen zártak.

Ami a hazai versenyeket illeti, Fucsovics Márton első kiemelthez méltóan, szettveszteség nélkül nyerte meg a budapesti Grand Slam-kupát, ahol párosban Gödry Levente oldalán is az élen végzett.

– Bodnár Tibor –