Győzelemre éhes csapathoz utazik a MEAFC

Nem számít könnyű meccsre a MEAFC
Nem számít könnyű meccsre a MEAFC - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc, Tiszaújváros – A férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 3. fordulójában szombat délután Békésre látogat a MEAFC, a női kosárlabda NB I/B Piros csoportjának 2. fordulójában pedig vasárnap az Aluinvent DVTK U23 mérkőzik meg a Dávid Kornél KA csapatával.

Salgótarjáni KSE vs. Tiszaújvárosi Phoenix KK: 101-88 (17-20, 34-29, 25-15, 25-24)

Salgótarján, 200 néző. V.: Minár, Lövei, Szilágyi.

Tiszaújvárosi Phoenix KK: Molnár B. (5/3), Kiss B. (14/3), Gáspár B. (17/6), Kovács Z. (6), Pöstényi (11). Csere: Pongrácz (15/6), Szabó D. (-), Szabó N. (18/6), Szilasi (2), Katlan (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Nehéz dolgunk volt a két külföldön született játékossal felálló hazaiakkal szemben. De szépen helytálltunk, 88 pontot dobtunk idegenben, három statisztikai mutatóban, az eladott labdákban, a támadó lepattanókban és büntetőkben közel azonosak voltunk, de pontatlanabbak voltunk dobásban, így alulmaradtunk. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, küzdésből jól vizsgáztak.


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 3. forduló

Omnia Pub & Food Békés vs. MEAFC-Miskolc (Békés, szombat, 17.00)

Drahos Gábor, a MEAFC-Miskolc edzője: – Győzelemre éhes, rutinos csapathoz utazunk, és nem számítunk könnyű meccsre, de csapatom roppant elszántan készül. Egy biztos: a jó teljesítményhez nélkülözhetetlen a 40 percen át tartó koncentráció. A Békés mellett a hazai pálya és a tapasztalat, mellettünk a csapatkohézió és az elszántság szólhat. Most volt egy kis szünet a bajnokságban, de ez alatt egy nagyon értékes kupagyőzelmet sikerült begyűjteni a Szolnok második csapatának vendégeként, továbbá Tiszaújvárosban is játszottunk egy nagyon hasznos edzőmeccset a Phoenix ellen. Szóval megpróbáltunk kellően ráhangolódni a folytatásra, Békésen kiderül, hogy ez mennyire sikerült jól.


Női kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2. forduló

Aluinvent DVTK U23 vs. Dávid Kornél KA (Miskolc, városi sportcsarnok, vasárnap, 15.45)

Magyar Gergely, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – Remélem, hogy a mostani ellenfelünkkel szemben már tudunk egy jó meccset játszani. Sajnos, ez legutóbb, a Csata ellen nem sikerült, de ezt a bajnokit jobb előjelekkel várjuk. Korábbi sérültjeink közül kettő is hadra fogható már, Kababik és Kecskés visszatérhet. Csütörtökön junior meccsünk is volt, és mivel az NB I/B-s gárda erre a korosztályra épül, így fontos, hogy ez a találkozó jól sikerült. Mostani ellenfelünk, a fehérvári gárda is többségében fiatal játékosokból áll, nagyjából hasonlóak az erőviszonyok, de úgy érzem, hogy mi egyre jobban összeállunk, így bízom abban, hogy sikeresek leszünk.

ÉM


A csapat
Tiszaújváros - A férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport­­­­jának 3. fordulójában Salgótarjánba látogatnak a tiszaújvárosiak. Salgótarjáni KSE vs. Tiszaújvárosi Phoenix KK, Salgótarján, péntek, 19.00. Szendrey Zsombor, a Tiszaújvárosi Phoenix KK edzője: – Optimistán tekintünk a soron következő mérkőz...

Tulajdonképpen kétszer alapozott a MEAFC-cal Drahos Gábor (jobbra)
Miskolc - Péntek este vívja az évad első bajnokiját a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabdacsapata. Az egyetemiek a második vonalban, az NB I/B Piros csoportjában szerepelnek, nyitómérkőzésükre péntek 19 órától a Bonyhádi KSE vendégeként kerül sor. Szervesen illeszkedett – Életem első, edzőként elvégz...

Voltak jó periódusaik
Miskolc - A női kosárlabda NB I/B Piros csoport, 1. fordulójában kikapott az Aluinvent DVTK U23-as csapata. Csata DSE II. vs. Aluinvent DVTK U23: 88-44 (25-10, 19-9, 26-5, 18-20) Budapest, 30 néző. V.: Czupi, Kruk. Aluinvent-DVTK U23: Frindt (14), Bacsó (7/3), Eperjesi (5), Tőzsér (4), Vég-Dudá...