Győzelemmel debütáltak a Gladiátorok

Győzelemmel debütáltak a Gladiátorok
Nem mindennapi sporttörténelmi tettnek lehettek szemtanúi azok, akik az múlt hét végén kilátogattak a debreceni Nagyerdei stadionba, hiszen a cívisvárosban először amerikaifoci mérkőzést rendeztek.

A debütáláson a honi bajnokság keretein belül a Debrecen Gladiators a Nagykanizsa Demons gárdáját fogadta.

Lerohanták az ellent

A meccs felvezetése igen látványos volt, hiszen mind a két csapat saját bevonuló-zenére érkezett a játéktérre, de amíg a Démonok kifutottak a pályára, addig a Gladiátorok egy amerikai iskolabusszal, tűzijáték kíséretében érkeztek meg a stadion tribünje elé. Elképzelhető, hogy a nagykanizsai csapat a mérkőzés elején még a meglepő felvezetés ámulatában leledzett, mivel már a kezdőrúgást követően a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést.

A mérkőzés lefolyását nem volt nehéz követni, hiszen a honi amerikaifoci legismertebb alakja, Árpa Attila (aki nem mellesleg a bajnoki cím toronymagas favoritjának, a Budapest Wolves játékosa) adott ismertetőt ahhoz, amit a pályán látott a nagyérdemű. A Gladiátorok dominenciájának gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen ebben a sportágban a lehető legnagyobb dolgot vitték véghez alig pár perc játék után: touchdown-t értek el, sőt a büntetőrúgást is értékesítették.

Szép volt, jó volt!

A mérkőzés további részében a debreceniek kezdeti lelkesedés továbbra sem csökkent, lényegében a tojáslabdás-futball valamennyi szépségét felvonultatták a mérkőzés folyamán, remekül védekeztek, jól sültek el a rövid-, illetve hosszú passzos átadásaik is, igazi közönségszórakoztató produkciót nyújtottak a Gladiátorok.

S szerencsére nem csak a külsőségekkel lehettek elégedettek a drukkerek, hanem az eredménnyel is, hiszen a több mint négyórás ütközet végén a Debrecen Gladiators 55–20-ra legyőzte a Nagykanizsa Demons. A lelátói hangulat egyértelműen bebizonyította, hogy a cívisvárosnak szüksége van az amerikaifoci-csapatra, hiszen azok, akik kilátogattak az összecsapásra, nem csalódtak, s biztosan többedmagukkal mennek ki a következő debreceni derbire.

B.N.