Győzelemben reménykedve

Supka Attila keményebb védekezést, és bátrabb támadásvezetéseket vár a csapatától a MU ellen.

Eljött a nagy nap a DVSC-AVE Ásványvíz csapata számára, hiszen a magyar bajnok szerda este, 20.30-tól (tv: RTL Klub, élő) a Puskás Ferenc stadionban újra összemérheti erejét a világ egyik legjobb klubcsapata, a Manchester United ellen.

A Bajnokok Ligája főtáblájára kerüléséért folyó párviadal első összecsapását az Old Traffordon 3–0 arányban a Vörös Ördögök nyerték, de a hajdúságiak nem adják fel, bíznak abban, hogy nem okoznak csalódást a szurkolóknak a visszavágón. A DVSC szakvezetőjét, Supka Attilát kérdezte a Napló a nagy mérkőzés előtt.

– Számtalanszor látták már játszani a Manchester Unitedet, de a két héttel ezelőtti Bajnokok Ligája selejtező-mérkőzés, azaz a közvetlen tapasztalat adott valamilyen plusz információkat az ellenfélről?
Supka Attila: Mint minden találkozó, a manchesteri összecsapás is szolgált olyan tapasztalatokkal, amelyeket megpróbálunk hasznosítani. Az első meccs tanulságai közé tartozott, hogy sokkal jobban kell összpontosítanunk, még keményebben kell védekeznünk, és sokkal hatékonyabban támadójáték szükséges, hogy partiban tudjunk lenni az ellenféllel.

– Ahhoz, hogy a Debrecen csodát tudjon tenni a Puskás Ferenc stadionban, mindenképpen gólt, gólokat kell lőnie Van der Saarnak. Az Old Traffordon csak elvétve jutott el a Loki a Manchester kapujáig, így adódik a kérdés, hogyan tehető hatékonyabbá a DVSC támadójátéka?
Supka A.: Ugyanúgy kell játszanunk a MU ellen, mint korábban a hazai mérkőzéseinken. A széleken kell megbontanunk az angolok védelmét, fel kell vállalnunk az egy az egy elleni játékot, létszámfölényt kell kialakítanunk a párharcoknál, és érkezni kell a beadásokra a Manchester kapuja elé. Idegenben nem mertünk játszani, éppen ezért sokkal bátrabb produkciót várok a játékosaimtól, fel kell vállalnunk a futballt.

– Megnyugtatónak tűnő előnnyel érkezik a United Magyarországra, mire számít, milyen játékkal rukkolnak elő Christiano Ronaldóék?
Supka A.: Véleményem szerint ugyanazt a produkciót nyújtja a Manchester, amit megszokhattunk tőlük, a bajnoki találkozóik is bebizonyították, hogy számukra teljesen mindegy, odahaza, vagy idegenben futballoznak, ők akarnak dominálni.

– Mennyire lesz hazai pálya a Puskás Ferenc stadion?
Supka A.: Egyértelmű, hogy jobb lett volna Debrecenben, telt ház előtt játszanunk, az valóban igazi előnyt jelentett volna, de nincs mit tenni, ez a magyar valóság, Budapesten muszáj lejátszanunk a visszavágót. De az is nagy erőt ad, hogy 12 ezer debreceni drukker szurkol majd értünk, s bízom benne, hogy azok a nézők, akik nem hajdúságiak, de kijönnek a meccsre, ők is a Loki mellé állnak majd.

– A mérkőzés lefújása pillanatában mivel lenne elégedett?
Supka A.: Az elsődleges szempont, hogy a fiúk hozzák ki magukból a maximumot, legyenek bátrak, merjenek játszani. Bízom benne, hogy egy számunkra megfelelő győzelmet tudunk aratni. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges sikerbe bármi belefér…


B. N.