Győzelem esetén nagyot lép előre a mezőkövesdi csapat

Akt.:
Skaliczki László vezetőedző Antal Sz.-nek ad tanácsot
Skaliczki László vezetőedző Antal Sz.-nek ad tanácsot
Mezőkövesd – Az alsóházi rájátszás harmadik fordulója keretében szerdán este szerepel az MKC.


Az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság keretében a városi sportcsarnokban 18 órától csap össze a Mezőkövesdi KC és a Sport36 Komló gárdája. Pillanatnyilag a Baranya megyeiek 11 ponttal rendelkeznek, míg a borsodiak csak 7-tel, így elsősorban a hazaiak számára fontos az összecsapás – mindez a bennmaradás szemszögéből „vizsgálva”.

Kettőt buktak

– Pár napon belül a második hazai összecsapásunk előtt állunk – mondta Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – A múlt pénteken ikszeltünk az Orosházával, most nyernünk kell a Komló ellen. Ez nem lesz egyszerű dolog, ugyanis soros ellenfelünk a rájátszásban eddig kettőből kettőt bukott, most pedig nyilván nem szeretne harmadszor is alulmaradni. Az orosháziakkal szembeni második félidővel elégedett voltam, bár a támadójátékunk hullámzott. Az okozta a bajt, hogy átlövésből túl sokat vállaltunk és ezt nem kellő hatékonysággal tettük. Hiányoltam még az indításokat és az ebből fakadó lerohanásokat, ha élünk ezzel a taktikai fegyverrel, akkor nyomás alá helyezzük visszavonuló ellenfelünket, de nem tettük. Szélsőink nem azt hozták, amit tudnak, amit várunk tőlük, remélem, hogy a Komló ellen másképpen alakulnak a dolgaink. Szerdán este többször a vonalra kell vinnünk a labdát: így szélesítenénk a pályát, valószínűleg kamatoztatnánk a méreteket.

Modelleznek

A matyóföldiek sikeréhez, mint mindig, kellenének az extra egyéni teljesítmények. Az orosháziak közül a múlt pénteken Németh L. nyolc gólt ért el, most jó lenne, ha valamelyik kövesdi gól­gyáros produkálna ilyet.

– A Komlónak is akadnak gyors és eredményes játékra képes tagjai – folytatta a mesteredző. – Ők megkülönböztetett figyelmet kapnak, de közülük senki nem ficánkolhat a pályán. Egyébként pedig a mérkőzésen ismét modellezni fogunk: kiderül, hogy bírjuk-e a szerda (péntek) –szerda–szombat tempót, hiszen a bajnokság hajrájában és a Magyar Kupában is ez vár ránk. Ennek jegyében csak a szombatot és a vasárnapot adtam ki a fiúknak pihenés címszóval, húsvéthétfőn pedig a pályán locsolkodtunk, edzés közben.

Játszik?

A Mezőkövesdi KC keretében mindenki egészséges. Már Molnár F. is bekapcsolódott az edzésmunkába és elképzelhető, hogy pályára lép szerdán este.

– Kolodzey Tamás –