Gyorsított eljárás a Szabadság téri cipődobálás miatt

Gyorsított eljárásban tárgyalta csütörtökön délelőtt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy nyugdíjas főkönyvelő büntetőügyét, akit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt az ügyészség, mert szeptember 20-án a Szabadság téri szovjet emlékműnél cipőket dobált.

Szeptember 20-án, amint arról a média is beszámolt, tüntetők cipőket akartak elhelyezni a Szabadság téri szovjet emlékműnél, ahol konfliktusba kerütek a rendőrséggel.A gyorsított eljárásban bíróság elé állított nyugalmazott főkönyvelő azt mondta a tárgyaláson, hogy ő kegyeleti célból, a kommunizmus áldozataira emlékezve akart cipőket elhelyezni az emlékműnél. Azt elismerte, hogy két-három pár cipőt maga is odadobott, de tagadta, hogy ez a cselekedete a hatóságok ellen irányult volna.

A tárgyalás október 8-án folytatódik a bíróságon.

A Szabadság téren szeptember 20-án történtek miatt csügtörtökön délután 13.00 órakor két további tárgyalást is tartanak a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az egyik gyorsított eljárásban ugyancsak hivatalos személy ellen elkövetett erőszak a vád, a másikban pedig garázdaság.