Gyorstárcsázás – Szülők vitték a tolvajokat a rendőrségre

Miskolc – Egy 17 éves fiútól hárman elvették mobiltelefonját, amit később eladtak. A sértett azonban azonnal hívta a rendőrséget.

Miskolc Avasi városrészén sétált a napokban egy 17 éves fiatalember, akitől három vele hasonlókorú fiú megkérdezte, mennyi az idő. A sértett gyanútlanul elővette mobiltelefonját, majd az érdeklődők „elkérték” az eszközt, amit kénytelenül átadott nekik.

A fiatal fiú azonnal bejelentést tett az Avasi Rendőrőrsön! A rendőrök forró nyomon indultak el, hiszen a szemtanúk használható személyleírást adtak az elkövetőkről. Ennek alapján a nyomozók rövid időn belül felderítették a három tettes lakcímét. A gyerekek nem, de szüleik otthon voltak, akik ily módon értesültek a történtekről.

Az elkövetőket szüleik az Avasi Rendőrőrsre kísérték, miután azok hazaérkeztek. A 17 és 15 éves fiatalkorú tetteseket szüleik és kirendelt védőik jelenlétében meghallgatták a rendőrök. A tolvajok többek között elmondták, hogy a zsákmányolt telefont egy használt műszaki cikkeket áruló boltban értékesítették. A megadott címen a nyomozók meg is találták az eszközt, így a sértett a bűncselekménytől számított három órán belül visszakaphatta telefonját.

Az eset érdekessége, hogy a lopásban résztvevő harmadik 17 éves elkövetőt is szülei „állították elő” a rendőrségen, miután a nyomozóktól értesültek fiúk tettéről.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást a két 17 éves fiú és 15 éves társukkal szemben, akik további hasonló módon elkövetett bűncselekményről tettek beismerő vallomást.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda