GYORSHÍR – GÁRDATÜNTETÉS SZIKSZÓN – Megérkezett a Magyar Gárda, megkezdődött a demonstráció

Nem sokkal délután két óra után megérkeztek Szikszóra, és elfoglalták helyüket a város főterén a gárdisták. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint az egyenruhások néhány százan vannak. Ugyancsak a térre tart a Roma Polgárjogi Mozgalom szervezte romák körülbelül félezres csoportja. A két csoportot több száz rendőr és kommandós sorfala választja el egymástól.Nem sokkal ezelőtt Kolompár […]

Nem sokkal délután két óra után megérkeztek Szikszóra, és elfoglalták helyüket a város főterén a gárdisták. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint az egyenruhások néhány százan vannak. Ugyancsak a térre tart a Roma Polgárjogi Mozgalom szervezte romák körülbelül félezres csoportja. A két csoportot több száz rendőr és kommandós sorfala választja el egymástól.
Nem sokkal ezelőtt Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megye cigány vajdája nyugalomra szólította fel a tüntető romákat.
A Magyar Gárda Gárda azért szervezett “vonulást” Szikszón, mert véleményük szerint nőtt a cigánybűnözés a településen. A Roma Polgárjogi Mozgalom válaszul a településre hívta a környékbeli romákat. Információink szerint a szomszédos megyékből, sőt a fővárosból is érkeztek romák a demonstrációra.