Gyorshajtókra vadásztak Pest megyében – RTL Klub

Csökkent a gyorshajtók és a balesetek száma, mióta átadták az autópályák mellé telepített traffipaxokat. A rendőrség vasárnap délután közös akciót indított a gyorshajtók ellen. Az akció célja a gyorshajtók számának csökkentése, valamint a nyári idegenforgalmi szezonra való felkészülés.

Az egyenruhások délután indították az akciót a szabálytalankodók ellen. A sztráda mellé telepített traffipaxok képeit egy laptopon figyelték. Ha valaki túl gyorsan ment, azt követni kezdték, majd motorosok segítségével a leállósávban igazoltatták.

Fótos József alezredes az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy egyre többen próbálnak úgy kibújni a felelősség alól, hogy azt állítják: az autót más vezette. Vasárnap ezért meg is állították a járműveket.

A rendőrök nyáron egyre több hasonló akciót tartanak majd. A tavaly átadott traffipaxok bevezetése óta jelentősen csökkent a gyorshajtók és a balesetek száma is. A készülékek azonban még így is naponta csaknem száz fotót készítenek.
A hazai gyorshajtási rekordot eddig egy békés megyei férfi tartotta. Őt 248 kilométer per órával fotózták le a rendőrök, még tavaly szeptemberben a 44-es úton. A férfi azt állította, azért hajtott ilyen tempóval, mert éppen tesztelte a sportautót.