Gyorshajtókra vadásztak – véget ért az akció

Huszonöt gyorshajtót állítottak meg a rendőrök a vasárnap délutáni akcióban, az M1-es és az M7-es autópályák közös bevezető szakaszán. A gyorshajtókon kívül egy autós lejárt forgalmival, egy pedig jogosítvány nélkül vezetett. Mind a 27 vezető ellen eljárás indul – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fótos József, az Autópálya Rendőrség alezredese.

Az Autópálya Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedési osztálya vasárnap délután közös akciót indított a gyorshajtók ellen, melynek célja a gyorshajtók számának csökkentése, valamint a nyári idegenforgalmi szezonra való felkészülés volt.

A rendőrök az akció során az autósokat meg is állították, ugyanis az utóbbi időben egyre többen próbálnak úgy kibújni a felelősség alól, hogy azt állítják: az autót más vezette.

A traffipaxok bevezetése óta jelentősen csökkent a gyorshajtók és a balesetek száma is. A készülékek azonban még így is naponta csaknem száz fotót készítenek. A rendőrök nyáron egyre több hasonló akciót tartanak majd.