GYORSASÁGI MOTOR: Talmácsi 17. lett az első időmérőn

Az Aprilia Aspar istálló magyar pilótája, Talmácsi Gábor a 17. helyet szerezte meg a gyorsasági motoros világbajnokság Ausztrál Nagydíjának pénteki időmérő edzésén, a 125 köbcentis kategóriában. A világbajnoki címvédő a szabadedzésen – még száraz időben – az 5. leggyorsabb időt motorozta, ám az időmérőre eleredt az eső, és mivel a motor vizes beállításai nem voltak megfelelőek, visszacsúszott a mezőny végére.

Az első időmérőt egyébként a vb-pontversenyt vezető francia Mike di Meglio nyerte meg, a második a brit Danny Webb lett, míg a harmadik legjobb időt az osztrák Michael Ranseder érte el.

Jó hír, hogy Talmácsi csuklója a vártnál gyorsabban javul, így pénteken már érzéstelenítő injekciók nélkül tudta teljesíteni a versenynapot. “A csuklóm szerencsére jobban van, így ma érzéstelenítő injekciók nélkül tudtam motorozni” – mondta a magyar klasszis az időmérő után.

Talmácsi arról is beszélt, hogy mi okozta a gyengébb teljesítményt a délutáni időmérőn. “Szárazon minden rendben van az Apriliával, viszont vízen van még mit javítanunk a beállításokon” – magyarázta a magyar kiválóság. “A kanyarokban szinte egyátalán nem volt tapadása a gumiknak, a térdkoptatóimat sem tudtam lerakni az aszfaltra. Ennek okát már vizsgáljuk és bízom benne, hogy gyorsan megtaláljuk a megoldását” – bizakodott Talma. “Szombatra szép időt mondanak, és ha ez így lesz, akkor minden esély meg van a javításra” – zárta le mondandóját az Aspar csapat versenyzője.

Gyorsasági motoros világbajnokság, Ausztrál Nagydíj, időmérő edzés:
1. Mike di Meglio (francia, Ajo Motorsport) 1:48.319 perc
2. Danny Webb (brit, Degraaf Grand Prix) +0.774 másodperc
3. Michael Ranseder (osztrák, I.C. Team) +1.218
4. Stefan Bradl (német, Grizzly Gas Kiefer Racing) + 1.913
5. Esteve Rabat (spanyol, Repsol KTM 125cc) + 2.055
….
17. Talmácsi Gábor (magyar, Bancaja Aspar Team) + 4.001