Győrben már takarítanak az árvíz után

Folyamatosan apad a Duna, a Mosoni-Duna és a Rába is, egyre kevesebb helyen van készültség a folyók mentén. Az árvíz után pedig már el is kezdték a takarítást. Győrben reggel óta mossák a Radó-szigetet, ahol a partot, a padokat, de még a kukákat is átöblítik az áradás után.

A Radó-szigeten pénteken még minden víz alatt volt. Szombat reggelre azonban annyit apadt a Rába, hogy elkezdhették a takarítást.

Speciális nagynyomású mosóval lemossák a víz által korábban elöntött járdákat és a különböző utcabútorokat, a padokat, a hulladékgyűjtő edényeket, majd a támfalat is – mondta el szombaton a Független Hírügynökségnek Nagy Csaba, a Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője.

A rakpartok még mindig víz alatt vannak. Amint az árhullám visszahúzódik, ott is munkához látnak, tovább úsztatják a feltorlódott uszadékot és lemossák a partot.

A város egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén még mindig szivattyúznak. Az épület több mint másfél hete áll vízben. Bár a folyó folyamatosan apad, a pincébe még nem lehet lemenni. A tulajdonos számított az árra, ezért még időben elpakolt mindent, de így is sok gondot okozott neki az árvíz.

“Az volt a legnagyobb baj, hogy nyár közepén jött az áradás. Most legalább két hét, mire a partot rendbetesszük” – mondta Szarvas Zoltán tulajdonos.

A szokatlanul hosszú árvíz komoly károkat okozott a városban. Az egyik belvárosi utcában a belvíz annyira alámosta az aszfaltot, hogy az beszakadt. Az utcát lezárták, és amint levonul az ár, kijavítják a hibát. Előbb azonban eltakarítják az árvíz után maradt koszt.Sporthírek