Gyöngyfűző rekord Gyarmaton

287 ezer 969 gyöngyöt fűztek a gyarmati iskolások. Mától ez az új magyar gyöngyfűzési rekord. Egy teljes napig készítették a különböző motívumokat, fát és virágokat, mindet gyöngyből.

A Győr- Moson- Sopron megyei kistelepülésen hagyomány a gyöngyfűzés, egyre több fiú is hódol ennek a szenvedélynek. A rekordkísérlet során a több mint 50 iskolás 24 órán át fűzte folyamatosan a gyöngyöt. Mindenki 2 órát dolgozott aztán egyet pihent. A gyerekek hetekig készültek a rekord megdöntésére, végül összesen 287 ezer 969 gyöngyöt fűztek fel, amihez több mint négy és fél kilométernyi drótot használtak. A korábbi damil helyett azért tértek át a drótra, mert a formák akkor a legszebbek,ha hajtogatják őket, és erre ez inkább alkalmas – mondta a Független Hírügynökségnek Hollenczerné Balogh Ilona szervező.

A gyarmatiak szeretnék ha rekordjuk bekerülne a Guinness Rekordok Könyvébe is. A tanúsítvány hiteles fordítása azonban több mint félmillió forintba kerülne, ennyi pénze pedig az iskolának nincs.Sporthírek