Gyógyulóban van Amy Winehouse

A gyógyulás útjára lépett Amy Winehouse, aki kábítószer-problémáit az elmúlt nyolc hónapban a Karib-tenger egyik szigetén kezelte. Erről a brit énekesnő édesanyja számolt be a Closer magazinnak adott, kedden megjelent interjúban.

A 25 éves énekesnő múlt héten tért vissza Saint Lucia szigetéről Londonba, ahol csütörtökön elvált férjétől, Blake Fielder-Civiltől. Románcuk nem volt hosszú életű, a férj ráadásul a közös hónapok többségét rács mögött töltötte, miután megvert egy kocsmárost.

“Egy évvel ezelőtt mindenki azt kérdezte, hogy fog túljutni ezen, egyáltalán túléli-e” – mondta Janis Winehouse, az énekesnő édesanyja a lapnak. “És nézzenek csak most rá. Visszakaptuk a régi Amyt. Mindig tudtam, hogy átvészeli, és tudom azt is, hogy nem akar visszatérni a kábítószerhez” – tette hozzá az anyuka.

Elismerte azonban azt is, hogy noha a komolyabb drogokról már leszokott a lánya, alkoholproblémái azonban nem javultak. “Saint Lucia sok szempontból jó volt, hiszen nem voltak ott például kemény drogok. De unatkozott, és ivott” – mondta Janis Winehouse.

Mint mondta, lánya Londonba való visszatérése óta egy kis időt együtt töltöttek, és elégedetten nyugtázta, hogy Amy felszedett egy-két kilót, és olyan jól néz ki, mint már hosszú ideje nem. Anyja szerint az énekesnő főzni is kezdett, ami már csak azért is jó jel, mert arról tanúskodik, hogy a sokszor kórosan sovány sztár legalább időnként enni szokott.

A 25 éves, ötszörös Grammy-díjas Amy Winehouse az elmúlt években folytonos aggodalomra adott okot, hiszen rendszeresen kerültek nyilvánosságra a kábítószer-problémáiról szóló beszámolók. Az énekesnő az elmúlt nyolc hónap során egy karibi szigeten próbálta visszanyerni egészségét.