Gyógyulást segítő új részlegek Kazincbarcikán

Akt.:
Gyógyulást segítő új részlegek Kazincbarcikán
© Fotó: ÉM
Kazincbarcika – Uniós támogatásból valósult meg a kazincbarcikai kórház rehabilitációs ellátásának fejlesztése.

Ünnepélyes keretek között zárult szerdán az a Kazincbarcikai Kórházban megvalósult fejlesztés, mely eredményeképpen új kardiológiai rehabilitációs szakrendelő, 30 ágyas pszichiátriai rehabilitációs osztály és egy 10 ágyas hospice részleg jött létre.

A fejlesztés egy régión átívelő projekt keretén belül valósult meg, melyben az Észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása újul meg: a projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el. A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint.
100 százalékos támogatás

A Kazincbarcikai Kórházban a rehabilitációs ellátás két fontos területét fejlesztették: a pszichiátriai és a kardiológiai rehabilitációt, és a betegek gyógyulását segíti a szintén most felújított tornaterem és fizikoterápiás rész is. A 100 százalékos támogatással megvalósult projekt során összesen 173 millió forintból valósult meg az építési beruházás, valamint 29 millió forint értékben szereztek be 6 darab orvosi műszert is, melyek a kardiológiai rehabilitáció színvonalas munkáját támogatják.

A szerdai rendezvényt dr. Csiba Gábor konzorciumvezető nyitotta meg, majd Tóth Gábor ügyvezető igazgató és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi beszéde után a résztvevők megtekintették az osztályokat.

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s