Gyógyító-közösségi együttlét leukémiás gyerekeknek Sárospatakon

Gyógyító-közösségi együttlét leukémiás gyerekeknek Sárospatakon
Sárospatak – Egy hét gondtalan együttlét, játékos tanulás, és mind eközben gyógyító terápia lukémiás gyerekeknek Sárospatakon. “Ezek a gyerek sokszor éveket töltenek elzárva külvilágtól, közösségi együttléti lehetőségük nincsen.”    

Első alkalommal rendezik meg a Tündértánc élményterápiás tábort ezen a héten a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvánnyal közösen.

Daganatos, leukémiás, csontvelőtranszplantált- gyerekek egy hétig a sárospataki Tengerszem Campingben vesznek részt a programokon, ahova egy szülő is elkísérhette őket. Pásztor Marianna táborvezető elmondta, hogy ezek a gyerek sokszor éveket töltenek elzárva külvilágtól, közösségi együttléti lehetőségük nincsen. Itt sorstáraikkal együtt, csoportterápián vesznek részt. A gyógyító technikák elsajátítása mellett kézműves foglalkozások, sportolás és fürdőzés, drámapedagógiai játék, fakultatív kirándulások szolgálják a gyerekek kikapcsolódását és segítik elő gyógyulásukat. A tábor ingyenes.