Gyilkosság Szabolcsban – lovasfogatot akart venni, de megölte a felesége

Megölte férjét majd a keresésére indult egy asszony a hétvégén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvarsányban. A 34 éves nő később, részben beismerte a gyolkosságot, amelyet unokaöccsével terveltek ki – közölte kedden a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Szombat délután érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 53 éves ilki férfi reggel kerékpárral elindult Kisvarsány illetve Gyüre községekbe zsebében háromszázezer forinttal, hogy ott lovas fogatot vásároljon. A férfi még vasárnap sem érkezett haza, ezért felesége, a rokonok és a szomszédok segítségével keresni kezdte. A férfit végül Kisvarsány közelében egy fasorban találták meg, holtan. A férfit több késszúrással ölték meg.

A nyomozás adatai alapján a rendőrök figyelme a feleségére terelődött. A 34 éves nő kihallgatásán részben beismerte tettét és megnevezte társát is, 22 éves gulácsi unokafivérét. A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette. A gyilkosság további részleteit csütörtökön sajtótájékoztatón ismerteti a rendőrség – közölte Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.Sporthírek